9 septembrie 2016 Claudia Muntean

Ce este paintball-ul ?

Aud mereu in jurul meu diferite intrebari legate de acest sport…ei bine azi am sa va povestesc cate ceva despre el.

Nexus Paintball Sibiu

 

Paintball este un sport la care jucătorii participă individual sau în echipă. Scopul jocului este eliminarea adversarilor prin marcarea lor cu capsule-proiectil din gelatină umplute cu un amestec colorat pe bază de apă (denumite paintballs, bile cu vopsea). Aceste proiectile sunt propulsate cu ajutorul unor  marcatoare sau arme de paintball. Aceste marcatoare funcționează, la rândul lor, cu butelii (miniatură) de dimensiuni reduse, umplute cu aer comprimat, dioxid de carbon(CO2) sau azot sub presiune. La impactul cu un obiect, bila proiectată se sparge iar conținutul se împrăștie și marchează cu vopsea locul  respectiv, gen „Headshot”.

Putin stiu insa ca acest joc este practicat si la nivel de sport profesionist si implică competitii nationale si internationale, echipe profesioniste, ligi . Totodata paintballul este folosit si de catre fortele de ordine si chiar în armată în scopuri de antrenament.

Cat despre originea jocului, canadianul James Hale este cel  care în anul 1970 a inventat şi brevetat prima puşcă de paintball, pe care a folosit-o iniţial pentru marcarea copacilor şi a vitelor.

Deocamdata, cam asta a fost despre paintball, sper ca v-am lamurit … sau daca v-am naucit va invit sa urmariti si postarile viitoare unde o sa va povestesc despre ceea ce se intampla in culisele  jocului de paintball.

P.S :  In alta ordine de idei, pentru mine, paintball-ul inseamna curaj, strategie, distractie si tot ce trebuie pentru a petrece clipe minunate cu prietenii, colegii, sefii si de ce nu … cu dusmanii 🙂

 

Hai sa ne cunoastem !

Vrei sa organizezi o partida pe Paintball sau doar sa aflii mai multe informatii despre noi ? Suntem prezenti pe toate mediile preferate de tine !